Bouwkundige keuring Drenthe

Bent u op zoek naar een onafhankelijke en objectieve bouwkundige keuring in Drenthe? Ik ben Arjan van Beek en ik ben opgeleid om volgens de NEN 2767-norm een bouwkeuring te doen.

U mag van mij een betrouwbaar en controleerbaar rapport verwachten. U krijgt een compleet beeld van uw pand of bijgebouw. Of uw weiland, net waarvoor u een bouwkundige keuring nodig hebt. Ik werk met de BOEI-methode. Ik kijk onder andere naar:

  • bouwbesluit
  • wetgeving
  • wat is het onderhoud
  • duurzaamheid en energie
  • brandveiligheid (inconformiteiten)
  • warmtebeelden
  • veiligheid
  • rookmelders op de juiste plek
  • vochtgehalte
  • luchtkwaliteit
Bouwkundige keuring Drenthe

Uitgebreid

Mijn bouwkundige keuringen zijn zeer uitgebreid. Ik test elk keukendeurtje, omdat de keuken onderdeel is van het huis. Daar is allemaal wetgeving voor en die volg ik bij de metingen. Als ik een scheur tegenkom, schrijf ik in het rapport: ik zie een scheur. Op op het oog kan ik nooit met zekerheid zeggen wat daar de oorzaak van is. Ik kan wel constateren hoe groot de scheur is, waar de scheur zit en ik kan een vermoeden uitspreken. Vermoedelijk zetting of vermoedelijk ouderdom. Dat hangt van de situatie af. Als ik verwacht dat er meer aan de hand is, adviseer ik nader onderzoek.

Betrouwbaar

Mijn rapporten zijn betrouwbaar en controleerbaar. Om dit te waarborgen, zorg ik ervoor dat ik heel zorgvuldig ben. Dus ook als ik beschrijf waar ik iets aantref. Als ik zie dat de achterdeur klemt, schrijf ik niet: achterdeur klemt. Ik schrijf op: begane grond, zuidzijde, rechterachterdeur klemt linksonder. Daardoor is het concreet en specifiek en voor iedereen terug te vinden wat mijn bevindingen waren. Zowel qua locatie als qua inhoud. Het enige nadeel van deze werkwijze is dat ik wat duurder ben dan sommige van mijn concurrenten in Drenthe. Maar uiteindelijk hebt u wel meer aan uw rapport.

Bouwkundige keuring Drenthe nauwkeurig rapport

Controleerbaar

Nog een voorbeeld: als ik in huis een vochtmeting doe en ik vind het te vochtig, dan schrijf ik niet: het is te vochtig. Ik meet het vochtgehalte en maak een foto van mijn meetuitslag. Als ik een vochtmeting van de muur doe, dan heb ik een relatief getal. Daarom maak ik ook een foto maken van een andere muur, zodat ik het kan vergelijken. Ik schrijf de locatie van de muur op, op welke hoogte ik heb gemeten. Dat maakt dat het rapport gedegen is. Iemand anders kan een jaar later op exact dezelfde plek dezelfde meting doen en vergelijken.

Geschillen

Hebt u een bouwkundige keuring nodig vanwege een geschil? Omdat mijn keuringen gebaseerd zijn op de NEN 2767 en de rapporten daardoor objectief en uitgebreid zijn, past dit goed bij situaties waar de meningen verschillen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Bouwkundige keuring in Drenthe plannen?