Bouwkundige keuring Zwolle

Bent u op zoek naar een onafhankelijke en objectieve bouwkundige keuring in de omgeving van Zwolle? Ik ben Arjan van Beek en ik ben opgeleid om volgens de NEN 2767-norm een bouwkeuring te doen.

Ik gebruik de BOEI-methode om de staat van het huis te bepalen. BOEI staat voor:

  • Bouwbesluit
  • Onderhoud van het huis
  • Energie(label)
  • Inconformiteiten (brandgevaar)

U krijgt een zeer volledig, controleerbaar bouwkundig rapport. Als u de bouwkundige keuring door een andere NEN 2767-inspecteur zou laten uitvoeren, komt deze tot dezelfde conclusie. Dat komt door de norm die we hanteren. Alles wordt feitelijk onderbouwd en gecontroleerd.

Bouwkundige keuring Zwolle

Voorbeeld bouwkundige keuring

Stel: uw buurman heeft een bouwkundige keuring in Zwolle laten uitvoeren. Daarin staat: het dak is te vlak. Daardoor is het niet goed. Oei, denkt de buurman, dat is niet zo best. Of valt het misschien toch mee?

Dit is een voorbeeld van een rapportage die zonder de NEN 2767 is opgesteld. Als je als bouwkundig inspecteur vindt dat het dak te vlak is, moet je dit met feiten onderbouwen.

Als ik een dak zie waarvan ik denk dat het wat vlak is, dan moet ik opmeten hoeveel graden het dak is. Vervolgens zoek ik op kantoor uit welke dakpan het is, van welke fabrikant en wat het verwerkingsvoorschrift van de fabrikant is. Ik meet dat het dak 14 graden is en het productvoorschrift zegt: deze dakpan mag je alleen toepassen bij een minimale dakhelling van 15 graden.

Dan schrijf ik in mijn rapport dat ik het pannendak gemeten heb en dat er sprake is van een dakhelling van 14 graden. De fabrikant schrijft minimaal 15 graden voor. Dus het dak is vlakker dan de fabrikant voorschrijft. Meer zeg ik er niet over. Ik geef feitelijk weer dat het anders is dan de fabrikant heeft voorgeschreven.

Vlak dak bouwkundige keuring Zwolle

Dus ook al is er geen vermoeden van lekkage, dan moet je als inspecteur toch zeggen: het is niet volgens verwerkingsvoorschrift. En daarom moet je hem lager scoren. Het voldoet niet aan de regels. Maar dat wil niet zeggen dat het dak lek is.

Dit was een voorbeeld hoe ik te werk ga. Hebt u nog vragen? Hebt u een keuring nodig voor een geschil? Neem ook dan gerust contact met mij op.

Of regel een bouwkundige keuring in Zwolle