Geschillen

Heel vervelend, maar het gebeurt soms: u hebt een bouwkundige keuring nodig vanwege een geschil. U hebt bijvoorbeeld een huis met verborgen gebreken gekocht. Of u hebt een conflict met uw aannemer – of met uw klant. Een objectieve bouwkundige keuring kan in zo’n situatie helpen.

Ik ben niet tevreden over de staat van mijn nieuwe huis

U hebt een huis gekocht, maar het klopt niet met wat u verteld is bij de koop. U kocht bijvoorbeeld een huis met vier slaapkamers. En na de koop blijkt – omdat u een vergunning gaat aanvragen – dat het huis maar drie slaapkamers heeft. De vierde slaapkamer mag helemaal niet zo heten. U verwacht dat u teveel betaald hebt en wilt dit onderbouwen met een bouwkundig rapport. In het bouwkundig rapport hebt u zwart op wit of er gebreken zijn en of er wel of niet sprake is van een slaapkamer.

Bouwkundige keuring nodig?Geschillen bouw

Ik heb een geschil met mijn aannemer

U hebt de indruk dat uw aannemer het werk niet volgens afspraak heeft gedaan. Dat kan zorgen voor een conflict met uw aannemer. Als partijen er niet uitkomen tijdens de bouw of verbouw, kan de bouwkundig inspecteur de scheidsrechter zijn. Het bouwtechnische rapport onderbouwt onafhankelijk en objectief of de aannemer zich aan de afspraken heeft gehouden of niet. Ik maak gebruik van de BOEI-methode. Dat zorgt ervoor dat u een compleet beeld krijgt.

Ik heb een geschil met mijn klant

Soms komt het voor dat uw klant niet tevreden is. Een bouwkundig rapport kan helpen om te onderbouwen dat het werk gedaan is volgens afspraak. De keuring wordt volgens de NEN 2767 uitgevoerd. Hiermee hebt u een onafhankelijk en objectief bouwkundig rapport in handen. In het rapport staat of de zaak voldoet aan:

  • de wet en regelgeving
  • het contract tussen beide partijen; heeft de aannemer geleverd wat is afgesproken?
  • wat je logischerwijs mag verwachten
Huis verborgen gebreken

Voorbeeld

Bij de renovatie van een heel oud huis is een nieuw kozijn gezet. Tijdens de keuring kijk ik eerst of het kozijn aan de regelgeving voldoet. Daarna check ik of het voldoet aan het contract. De deur moet naar buiten. Is dat ook zo? En dan het laatste punt: zit hij er netjes in? In een scheefgezakt monument mag je dat anders verwachten dan in een strak nieuwbouwhuis.

Staat uw vraag er niet tussen?

Dat wil niet zeggen dat Van Beek Inspectie u niet kan helpen. Neem gerust contact met mij op om er over te weten te komen.
Contact