Bouwkundige keuringen

Soms heb je ze nodig: bouwkundige keuringen. Eén is meestal voldoende. Maar er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een bouwkundige keuring nodig hebt. U vindt ze hieronder. Hebt u vragen? Neem dan gerust contact op.

Ik wil mijn huis verkopen

Heel veel mensen kopen een huis onder voorbehoud van bouwkundige keuring. Als u als koper een bouwtechnische keuring laat doen, weet u precies wat de problemen in uw huis zijn. Op deze manier kunt u potentiële kopers zo goed mogelijk informeren. Dit maakt de kans op een claim achteraf kleiner en het geeft de koper vertrouwen.

Bouwkundige keuringen huis verkopen

Ik ga een huis kopen

Vaak hebt u een bouwtechnische keuring nodig voordat u een hypotheek krijgt. Dit heet ook wel een aankoopkeuring of meeloopkeuring. Als koper weet u dan precies wat u koopt en de bank weet wat het kan gaan kosten om de gebreken te herstellen. Mijn bouwkundige keuringen zijn uitgebreid, nauwkeurig en objectief.

Ik wil weten wat de bouwkundige staat van mijn huis is

Uw huis staat niet in de verkoop, maar u wilt wel weten hoe de staat van uw huis is. Daarvoor hebt u een bouwkundige keuring nodig. Soms willen makelaars dat ook weten om een prijs te kunnen berekenen. Is de installatie veilig, klemt de deur, is de ketel onderhouden? Een bouwtechnische keuring brengt het aan het licht.

Bouwkundige keuring aanvragen

Mijn nieuwbouwwoning wordt opgeleverd

Ook voor uw nieuwbouwwoning kunt u een een bouwkundige keuring aanvragen. De meeste mensen kopen een huis uit een boekje en dan mag je meestal maar één keer komen kijken: op de open middag tijdens de bouw. Met een opleveringskeuring weet u of het huis is zoals u met de aannemer hebt afgesproken.

Bouwkundige keuringen nieuwbouwhuis

Mijn woning is gerenoveerd

Hebt u een bijgebouw geplaatst of is het huis verbouwd? Dan is het fijn om te weten of dit volgens afspraak is gebeurd. Daarvoor kunt u een bouwkundige keuring aanvragen.

Ik heb een conditiemeting voor mijn huurhuis nodig

Uw huurder is vertrokken en u gaat de woning opnieuw verhuren. Het huis wordt niet verkocht, maar u als verhuurder wilt wel een conditiemeting hebben van hoe het huis erbij staat. Als de nieuwe huurder het huis verlaat, kunt u de situatie vergelijken met de situatie zoals die was voordat de huurder erin kwam. Daardoor is er geen discussie of de huurder zaken kapotgemaakt heeft of dat het al slecht was. Door het gebruik van de BOEI-methode tijdens de keuring is het rapport nauwkeurig en uitgebreid. En is er dan toch sprake van een geschil, dan hebt u zwart op wit een objectief verslag. 

Staat uw vraag er niet tussen?

Dat wil niet zeggen dat Van Beek Inspectie u niet kan helpen. Neem gerust contact met mij op om er over te weten te komen.
Contact